Духа на EMMA

ЕММА - Европейската асоцияция по автомобилни медии

1.1 ЕММА история

EMMA (европейска асоцияция по автомобилни медии) беше създадена, за да създаде условия за провеждането на sound quality състезания в Европа и за да обедини различните правилници, които се използват в различните части на континента. Автомобилните аудио състезания имат корени от САЩ, където IASCA беше първата организацията, която създаде състезателен правилник за SQ мероприятия. EMMA International е водещата организация за всички EMMA национални car audio асоцияции из целия свят и е отговорна за организирането на годишни тренировъчни курсове за главни съдии, създаването на правилника и състезателния CD. Сайтът на ЕММА дава достъп до важна информация за sound quality състезанията. Европейската лига по звуково налягане (ESPL European Sound Pressure League) и EMMA Racing са също част от състезателните серии ЕММА. В сегашната версия на правилника на ЕММА е използван целият опит, събиран през последните години от националните подорганизации и ЕММА евро финали, за да се създаде правилник, който е по-честен, по-разбираем за състезателите с по-лесни за следване правила. ЕММА искрено се надява тези правила да се служат за пример за продължаващите усилия на организацията да промотира автомобилната аудио индустрия. Нова категория (EMMA Entry) беше създадена, за да позволи на заинтересовани хора да участват на ЕММА състезанията без сериозни познания на правилника. В замяна те ще получат квалифицирана оценка на състоянието на тяхната автомобилна аудио система, с мнениия и съвет как да подобрят качеството на звука с цел да достигнат по-високо ниво и да бъдат част от ЕММА.
ЕММА Racing е платформа, създадена за възможност на тунинговани автомобили с аудио системи да се състезават на национално и интернационално ниво с общи правила, за да се намери Европейският шампион не само в качество на звука, но и в цялостното представяне на автомобила.

1.2 Мисията на ЕММА

Мисията на ЕММА е да предостави насоки на независимите car audio организации по света. ЕММА предоставя правила и регулации, под които се провеждат Sound Quality, ESPL и EMMA Racing състезания. Целта на ЕММА е да окуражава честни и равноправни състезания във всички страни членки и да протомира разрастването на тези събития. Намерението е да има международен Car Audio и мултимедиен шампионат всяка година.

Освен това EMMA окуражава и състезателите и инсталаторите да разширят техните познания относно техниката, която използват. Това ще допринесе за по-добър стандарт на инсталации и ще осигури оптимално представяне на компонентите. Накрая това ще доведе до задоволен състезател и/или клиент.


1.3 Предизвикателството пред състезателя

По отношение качеството на звука предизвикателството е да се изгради аудио или мултимедийна система, която да преодолее препятствията на автомобилната акустика, като възпроизвежда музика без шум, без изкривяване и кара музиката да звучи естествено като оригинала. Качеството на инсталацията също ще бъде оценено. За ESPL предизвикателството е да се постигне високо звуково налягане с автомобили с добър дизайн и качествена инсталация. При ЕММА Racing на  автомобила се гледа като на цялостен проект - качество на звука и високо звуково налягане, но и външен тунинг, изглед и рейсинг възможности са предизвикателствата при състезание ЕММА Racing.

1.4 Състезателният дух

ЕММА е създадена да открие "кой е на върха на Европа и в света. Съвременното мощно аудио оборудване има възможност да възпроизвежда звук толкова точно и силно, че той изобщо не звучи като аудио репродукция. ЕММА е загрижена, че някой хора забравят, че най-важният инструмент при слушането - техните уши - имат лимит. Последното нещо, което желаем да виждаме, е аудио ентусиасти да злоупотребяват с техните уши, като слушат на екстремно високи нива, които могат да доведат до невъзможност да слушат музиката, която толкова обичат! Успех!